AZALEA BK
Herrsenior
Bra bortamatch mot Backa
2024-03-28 18:05

Försäsongen avslutades med 2–2 borta mot Hisingsbacka. Det innebär att vi gått 5 5 0 28-16 under försäsongen. Ett väldigt imponerande facit. Med undertecknad på scoutinguppdrag utomlands tog Aron Lund på sig ansvaret att författa dagens referat enligt nedan:

Petter

Kasper Arvid Johannes

Leon Jonas Rasmus Haval

Bäre

Daniel Agge

Bänk: William, Filippo

Elvan för dagen formulerades enligt ovan. Alex, Calle och Ponne tyckte det var så roligt med träningsläger att de valde att åka på ett till i Åre? (eller annan svensk skidort) nästan direkt efter hemkomst från Helsingborg och utgick alltså från senast. David hade fått en smäll på foten under lägret och utgick också. Däremot var Agge tillbaka för första matchen på nästan två månader och Jonas, Leon, Pippo och Haval var fulla med energi efter att ha missat lägret. På bänken fanns även William från juniorlaget.

Sista försäsongsmatchen och därav alltså genrep! Hisingsbacka, div 4, stod för motståndet, och på förhand kändes det som det skulle bli en tuff match. Första 15 är väldigt roliga att titta på. Båda lagen sätter hög press, båda lagen vill spela sig ur, och båda lagen löser det ganska bra. Båda lagen hotar ganska bra med djupledsbollar och det uppstår några halvchanser åt båda håll. Vi får i minut 17 utdelning för en av dessa djupledsbollar. August suger in ett uppspel, håller ifrån en Backaförsvarare, med stort lugn håller i bollen, och sedan hittar ut till Leon med en ruskigt fin passning som blir helt ren med målvakten och därifrån inte gör några misstag. Därefter tar vi över spelet mer, och lyckas framförallt skapa farligare chanser. Bland annat prickar vi stolpen två gånger och har en boll på mållinjen. De två bästa chanserna vi får är dock inte speciellt nära att förvaltas alls. Först lyckas Leon på fint sätt bryta igen deras mittfält och med en fin passning friställa Daniel i drömläge. Daniel hade tyvärr inte riktigt vässat vänsterfoten nog, utan avslutade mitt på målvakten. Den andra riktigt bra chansen kommer lite på slump när en frispark från Jonas studsar igenom alla och landar tillslut hos August som bröstar med sig den och avslutar med vänstern… mitt på målvakten igen! Efter 30 väldigt intensiva minuter blir det tydligt att vi inte kommer orka med detta tempot hela matchen. Vi blir trötta, orkar inte vårda bollen och orkar inte visa oss för varandra längre. Backa tar över spelet men skapar inte speciellt mycket, förrän precis i slutet där en Backaspelare kommer fri till vänster i straffområdet men Petter kommer ut bra och lyckas med en fin räddning. Bra första halvlek men det var redan trötta ben och bara två på bänken, så andra halvlek såg ut att bli tuffare.

Och som om det inte var nog med det så gick jag förbi Backas målvakt innan matchen och frågade om de hade bra lag, och där fick jag svaret ”Ja, men vi har fem startspelare på bänken”. Redan från start i andra var det tydligt att Backa kom ut med ett helt annat självförtroende. Vi var trötta och Backa spelade sig ur den mesta av pressen som kom. Tidigt i andra lyckas Backa komma fram på vänsterkanten och sedan friställa en Backaspelare som rundar Petter men Arvid lyckas rensa på mållinjen igen. Kort efter det kommer de fram på vänstersidan igen och hittar en boll snett bakåt mot straffpunkt där en Backaspelare avslutar i ribban. Det är rejält svettigt första minuterna av andra halvlek och vi tappar mycket boll på egen planhalva. På nåt sätt lyckas vi ta oss ur den jobbiga perioden och kommer upp lite på deras planhalva. Och ibland räcker det att bara i några minuter lyckas flytta upp spelet! Vi vinner boll högt, hittar ut till Filippo som slår en hård boll till Bäre som fint trycker in 2-0.

Det blev tydligt för våra motståndare, nu måste Backa framåt! Tyvärr ger Backa svar på tal nästan direkt när Backa tar sig fram på vänsterkanten, en spelare bryter in i straffområdet och blir nedriven. Reducering 2-1 är ett faktum. Resten av matchen blir en övning i försvarsspel. Backa skapar en hel del chanser och tillslut lyckas vi inte stå emot. Efter bolltapp på mitten så friställs en Backa spelare som dundrar in bollen ribba in, till 2-2. Jonas passar på att ta ett andra gult och vi avslutar sista minuterna av matchen med 10 man. Backa skapar några chanser till men vi lyckas stå emot! 2-2 slut!

Bra första 30 och borde väl ha förvaltat våra lägen då! Bra försvarsspel och inställning på samtliga!

Med vänliga hälsningar Aron Lundh

P.S. Jag vill rikta lite extra beröm till nummer 4 i Backa, Adis Basic. Han kommer in i andra halvlek och visar att han är en klass för sig. Som mittback vinner han, med sin fysik, många dueller djupt ner i banan och har ett fint lugn med bollen. Men han tar sig också framåt och snurrar upp våra försvarare i vårt straffområde. Mäkta imponerande!

Magisk Match mot Mossen2024-04-06 01:05
Bra bortamatch mot Backa2024-03-28 18:05
Rapport, Referat, Råå2024-03-25 16:02
Målkalas mot Tuve2024-03-16 21:43
Derbydags!2024-03-11 17:58
Äntligen hemma (igen)!2024-03-02 21:54
XXXX2024-02-23 15:16
VÄLKOMMEN AMEL2023-12-29 22:31